Innováció és tradíció
A cél kitűzve, az eszköz kifejlesztve

A hatékony termeléshez, innovatív, eszközök, adaptálható technológiák kellenek. Fejlesztéseink szakmai vezetője
Kovács Sándor gépészmérnök.

Kovács Sándor 44 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a technológiai fejlesztés területén. Automatizálási Üzemmérnök és Gépgyártástechnológus.


1989-ben megépítette a Clonmatik találmányát, mellyel innovatív módon gépesítette a mikroszaporítás folyamatát. Irányította a Legrand Zrt.-t, Noviki Kft.-t, a Szentesi Gépipari Vállalatot,
Frigolux Zrt-t, Hidroferr Plussz Kft.-t és most az M-Qualita Kft.-t.
Itt két évtizede korrózióálló acélból készült eszközöket, berendezéseket tervez és felügyeli a gyártást - élelmiszeripari üzemek, kereskedelmi vállalatok részére. Kiemelt területe az automatizálás és a technológiai folyamatok optimalizálása:

HUNGERIT Zrt. részegységei: Zsírsütő üzem technológiai rendszere, szállító szalagok, főzőüstök, élelmiszeripari ajtók, kiegészítő eszközök, célgépek (zúzamaró, zsíradagoló)
MASTERFOODS Kft. (Csongrád-Bokros) - szállító csigák, fermentorok, surrantók
METALUCON Kft. Mindszent közös projektek - sörberendezés (ORJOL, Oroszország), hordozható víztisztító (Zenon Kft.),
konténer víztisztító 70 m3
NORGREN MARTONAIR - 10-20 literes nyomástartó tartályok
AGROMETAL Kft. - sör, erjesztő, érlelő tartályok
INTER – SÁBA Kft. - sörfőzdék
TECHIMPEX SPOL S.R.O SK - sörfőzdék (250-10000 liter/ nap )
2006 óta világszinten 107 db söripari berendezést tervezett, és gyártott. Egyik jellemző referenciamunkája a svéd kisvárosban, Sundbybergben található evangélikus templomban létrehozott sörüzem. A sundbybergi üzem tervezése hely optimalizálás és implementációs feladatot jelentett.:
Amit most fejlesztünk Billenő szűrökád -TIFI SYSTEM (TYS™) Minden technológia alapkérdése a helyigény. A billenthető szűrőkád radikális alapterület csökkentő eszköz. Egyedi kialakítása révén a konkrét beépítési adottságokra optimalizálható.
Cserélhető álfenék SWITCH SYSTEM (SWS™) Az álfenék a szűrőkád alján felel a szűrleményben leülepedett maláta összegyűjtésérért és megtartásáért. A különféle típusú és mennyiségű malátából készülő sörökre optimalizálható álfenék jelentősen növeli a kihozatalt.
Egy-egy új kialakítású álfenékkel tovább bővíthető a szortiment, növelhető a hatékonyság.
Guruló és gyorscsatlakozókkal ellátott drucktartály ROLLING TANK SYSTEM (RTS™). Az innovatív ászoktartállyal közvetlenül csapra verhető a helyben főzött sör. Kimaradhat az átfejtés, ezzel megmarad a sör nyugalmi állapota. A mozgatható drucktartály köpenyhűtésű, strapabíró kialakítású (az élelmiszeripari edények általában nem viselik a mechanikai hatásokat), könnyen tisztítható.